Menu
Komunita

Naše filozofie – čemu věříme na Dogopedie.cz

Naši čtenáři, registrovaní uživatelé našeho portálu i další pejskaři se nás často ptají, jaká je naše filozofie, čemu věříme a z jakého důvodu portál tvoříme.

Téma psů, života s nimi a péče o ně je tak rozsáhlé, že není lehké říct, že usilujeme o to či ono. Každopádně se ve všem, co děláme, držíme těchto zásad, které jsou základem našeho přístupu ke psům a lidem, kteří je mají rádi a věnují se jim.

1. Pes není "to" nebo "věc." Pes je "kdo". Partner, přítel, kamarád, společník.

Zákonodárci pochopili a v novém občanském zákoníku stanovili to, co my víme už dávno. Pes není věc, je to smysly nadaný živý tvor a tak je třeba k němu přistupovat.
Neříkáme, že psi jsou jako lidé, nicméně s nimi jednáme s vědomím, že jsou to vnímaví jedinci s odlišnými osobnostmi.

2. Věříme, že ten kdo týrá psy, je zločinec a měl by být odsouzen.

Týrat či zraňovat psy není jen špatná věc. Je to zločin a podle toho by měla společnost přistupovat k člověku, který se něčeho takového dopustí.
Když se dozvíme o nějakém násilí na psech, vzpomeneme si na citát Gádhího: “Velikost národa a jeho morální pokrok lze soudit podle toho, jak zachází se zvířaty.”
My v Dogopedii věříme, že máme před sebou dlouhou cestu ke společnosti založené na tomto jednoduchém faktu.

3. Věříme, že vám můžeme pomoci stát se lepším chovatelem psa

Jedna z věcí, které se snažíme dělat každý den, je poskytnout vám cenné rady od odborníků a zkušených chovatelů. Víme, že naši čtenáři zahrnují všechny, od začátečníků, kteří si pořídili první štěně, až po zkušené chovatele velké psí smečky, a naším posláním je mít zajímavé a užitečné informace jak pro zkušené psí nadšence, tak pro nováčky.

Takže tady to máte.

To jsou naše hodnoty, nahé jako novorozené štěně.

Rádi bychom slyšeli, jaké jsou vaše názory a hodnoty, pokud jde o vaše psy. Napište nám o tom.

Autor:
Vstoupit do diskuze (0) V diskusi se můžete mimo jiné poradit s našimi specialisty.

Mohlo by vás zajímat