Menu
Komunita

Psí exkrementy a jejich úklid – věčný boj

Psí výkaly na chodnících, v parcích, na trávě, mnohdy páchnoucí, prapodivné konzistence a barev – všechny takové vám dokážou znepříjemnit celý den, natož podaří-li se vám do takové hromádky šlápnout.

Co se s tím dá dělat? Zdaleka se již nejedná jen o problematiku velkých měst, stejný stav se dnes rozšiřuje i do malých obcí.

Stížnosti na psí výkaly se množí

Zejména starší lidé a maminky malých dětí si stěžují, že chovatelé psů, hlavně pak na sídlištích, ale i okolo center měst, po svých zvířatech neuklízejí. Nejen po zimě bývá stav komunikací otřesný. Zahrabat hromádku do sněhu je snadné, když ale sníh roztaje?  

Časté výmluvy o nedostupnosti odpadkových košů, sáčků jsou již minulostí. Většina měst a obcí se již snaží zavést stojany se sáčky na psí exkrementy jako běžnou součást veřejných míst.

Ukliďte za svého psa, sám to nezvládne

Kdo skutečně chce po svém psu uklidit, má vždy možnost. Zakoupit si vlastní papírové či igelitové sáčky je snadné. Mnohdy postačí i jen sáček na svačiny, nebo tužší papír časopisu. Na trhu můžeme najít pestrý výběr zásobníků na sáčky, které doplní image svědomitého pejskaře.

Novinka - lampy svítící díky psím exkrementům

Americký umělec ve městě Cambridge vytvořil lampu, tedy jednoduchou biostanici vyvíjející metan, která svítí pouze díky recyklaci psích exkrementů. Je to vynikající nápad, jak přesvědčit pejskaře, aby pytlíky s exkrementy vhodily do kontejneru u lampy, a o vše ostatní se postarají mikrobi.

Autor: Jana Jarešová
Vstoupit do diskuze (0) V diskusi se můžete mimo jiné poradit s našimi specialisty.

Mohlo by vás zajímat