Menu
Komunita

Kam umístit kotec pro vašeho psa

Při umístění kotce je nezbytné vycházet z podmínek na zahradě. Základním hlediskem je sluníčko. Pes musí mít možnost schovat se před sluncem do stínu, ale zároveň uvítá možnost vyhřívat se na sluníčku

Hodně psů uvítá umístění kotce tak, aby měli výhled na dveře domu, případně na vstup do zahrady a mohli pozorovat, co se děje. Je však potřeba psovi zajistit i určitou dávku soukromí a možnosti se ukrýt.

Pokud se jedná o hlučnějšího jedince, v rámci dobrých sousedských vztahů je lepší kotec umístit dál od plotu souseda, ale zase ne do nejzarostlejšího kouta zahrady, kde by si pes připadal opuštěně a dával své pocity hlasitě najevo.

Při umístění kotce zvažte i dispozici zahrady

Při umístění kotce je potřeba zvážit i terén zahrady a s ním související přístupnost kotce, případně místní zvláštní podmínky. Jako příklad lze uvést oblasti, kde se přes léto hojně vyskytují komáři. Umístěním kotce na slunné sušší stanoviště lze útoky komárů do určité míry zmenšit. Pobyt v kotci umístěném do odlehlého zarostlého cípu zahrady vedle protékajícího potůčku se pro psa stane pravděpodobně noční i denní můrou.

Rovněž pokud je majitel psa zároveň vášnivým včelařem, musí tuto skutečnost brát v úvahu při umístění kotce a volit raději místo méně vhodné, pokud se místo z hlediska obecných zásad  ideální nachází v letové dráze včel.

Autor: Jana Jarešová
Vstoupit do diskuze (0) V diskusi se můžete mimo jiné poradit s našimi specialisty.

Mohlo by vás zajímat