Menu
Komunita

Jak správně zvolit pojištění psa

V případě, že máte zájem pojistit si svého psa, máte na výběr z několika typů pojistek. Jako u každého pojištění je nejdůležitější uvědomit si, co chceme pojistit.

Základní členění možností pojištění psa

  • pojištění psa v případě úrazu či nemoci,

  • pojištění odpovědnosti za škody způsobené psem,

  • uhynutí psa v případě psa s průkazem původu.

Podle toho, co chceme pojistit, si následně uděláme průzkum aktuálních pojistek. Nelze říci, které pojištění je nejlepší, jelikož nabídky se stále mění a každý má jiné požadavky na riziko, proti kterému se chce pojistit.

Obecně platí, že pojištění odpovědnosti způsobné psem lze u některých pojistek zahrnout do pojištění domácnosti. U pojištění na úraz nebo nemoc psa je většinou potřeba zvolit speciální pojištění pro konkrétního psa, označeného mikročipem. Existují pojištění přímo na konkrétního psa, která zahrnují pojistku na nemoc a úraz a zároveň pojistku odpovědnosti za škodu způsobenou psem. Při výběru pojištění je rovněž důležitá míra spoluúčasti a horní limit plnění.

Reference vám napoví

Při pátrání na internetu či u finančních poradců doporučujeme hledět nejen na cenu pojištění, ale zejména na to, jaké zkušenosti s pojištěním svých domácích mazlíčků mají ostatní pejskaři. S nadsázkou lze říci, že čím problémovější pes, tím zkušenější majitel schopný poradit, která pojišťovna spolehlivě pomůže a poskytne dobrý servis nebo která se naopak snaží z pojistného plnění vycouvat.

Na závěr nezbývá, než popřát šťastnou ruku při výběru pojišťovny a doufat, že její služby nebudete nikdy nuceni využít. Pokud ano, budou se vám hodit rady co dělat v případě pojistné události.
Pokud máte zkušenosti s pojištěním psů, neváhejte se podělit s ostatními v diskuzi pod článkem.

Autor: Do-Khyi
Vstoupit do diskuze (0) V diskusi se můžete mimo jiné poradit s našimi specialisty.

Mohlo by vás zajímat