Menu
Komunita

Co dělat, když vašeho psa napadne jiný pes

Možná se vám to už stalo. Jste na procházce se psem a v tom na vašeho psa zaútočí jiný pes. Víte, jak se v takové situaci zachovat?

Když je váš pejsek ohrožen

Představte si situaci, když se cizí agresivní pes bez vodítka a majitele řítí na vašeho čtyřnohého miláčka. Mnoho lidí dělá chybu, že svého psa zvedá nad hlavu, aby ho uchránili před útokem, čímž agresora ještě víc rozlítí. Ten začne skákat, a protože je v afektu, neuvědomuje si, do čeho kouše a považuje v tom okamžiku i ruku člověka, který psa drží, za zvíře. Tady právě dochází k častému pokousání.

Pokud můžete, dejte svého psa na nějaké zvýšené místo. V parku třeba do rozsochy stromu. A je-li tam nějaký plot, vezměte svého pejska, a přes ten plot ho přehoďte. A pak teprve řešte problém agresivního psa.

 

Útočícímu psovi nastavte raději záda

Další možností je držet svého pejska a nastavit agresívnímu útočníkovi svá vlastní záda.

Pes vás nebude moci tolik poranit, jako kdybyste přijímali útok zpředu. Když má pes možnost si kousnout do ruky, krku, brady, nebo ucha, tak se zakousne snadno, ale když mu natočíte záda, tak se nezakousne. Žádný pes nemá tak velkou tlamu, aby mohl záda uchopit.

Jak postupovat při bitce dvou psů?

Téměř jedna třetina případů, kdy pes poraní člověka, je způsobena tam, kde člověk zasahuje do zápasu dvou psů. I tady platí jistá pravidla. Optimálním řešením je, že každý psovod skočí za svého psa, chytí ho za ocas a odhodí ho. Potom si každý psovod opět skočí za svým psem a uklidní ho. Problém ale může nastat, když má váš pes kupírovaný ocas. Kdybyste ho chytali za zadní nohu, můžete mu ublížit. V tom případě můžete skočit po svém psovi, přitisknout ho k zemi.

Autor: redakce
Vstoupit do diskuze (0) V diskusi se můžete mimo jiné poradit s našimi specialisty.

Mohlo by vás zajímat