Menu
Komunita

Cestovní pojištění psa – na co si dát pozor při výběru

Chcete mít jistotu při cestách se psem do zahraničí? Pak zřejmě sáhnete po cestovním pojištění, které kryje rizika vznikající při cestování se psem. Nicméně jak vybrat pojišťovnu a to správné pojištění?

Lidem, kteří se na finančním trhu příliš neorientují, se nabídky mohou zdát složité a výběr komplikovaný. Zde je několik zásad, na co si při výběru pojištění dát pozor.

Finanční poradce pro psí cestovní pojištění

Využití služeb finančního poradce je velmi rozumná volba. Je však třeba vybrat skutečně profesionálního poradce, který má přehled v nabídce, dokáže naslouchat a poradit nejvhodnější variantu vzhledem k potřebám klienta.

Důležitou podmínkou při výběru poradce je jeho nezávislost. Nezávislý poradce zastupuje všechny nebo podstatnou většinu pojišťoven, a je tedy schopen vybrat pojištění opravdu na míru. Nezávislý poradce se nesnaží vnutit klientovi produkt pojišťovny, kterou zastupuje, ani té, která mu slíbí největší provizi.

Profesionální poradce žije z doporučení a spokojenosti klientů. Pouze spokojený klient se k poradci vrátí a umožní mu další výdělek, případně ho doporučí svým přátelům a rodinným příslušníkům. Při hledání poradce tedy neváhejte požádat o pomoc známé, ptejte se na doporučení.

Spoluúčast a limity pojistného plnění

Mnohá cestovní pojištění počítají se spoluúčastí majitele psa. Jednotlivé pojistné produkty mají také různě nastavené limity. Zpravidla čím vyšší limit a nižší spoluúčast, tím vyšší cena cestovního pojištění. Každý majitel musí zvážit, jakou míru rizika je ochoten nést, nebo zda si pro vlastní klid raději připlatí.

Na co se pojištění vztahuje a co pojistit nelze

Každé pojištění může mít jiné pojistné podmínky. Zvláštní pozornost je tedy potřeba věnovat pročtení podrobných pojistných podmínek a výluk z pojištění. Nelze uplatnit pravidlo, že nejdražší pojistka je ta nejlepší a naopak.

Jak vybrat pojišťovnu pro pojištění psa na cesty?

Nabídky pojišťoven se stále mění, proto je výhodné nespoléhat na jeden léty prověřený produkt, ale zapátrat po vhodném pojištění před každou plánovanou cestou. Při výběru se vyplatí zohlednit následující skutečnosti:

Majitel již má uzavřeno pojištění psa platné v tuzemsku

Pokud již má majitel uzavřeno pojištění platné v tuzemsku, první dotaz by měl směřovat na pojišťovnu, u které je zvíře již pojištěno. Pojišťovny mnohdy nabízí různé slevy či výhody pro stávající klienty.

Cestovní pojištění psa jako součást cestovního pojištění člověka

Při cestě do zahraničí v rámci EU je turistům důrazně doporučováno nespoléhat  pouze na úhrady plynoucí ze zdravotního pojištění placeného v ČR. Doplatky v některých zemích jsou značně vyšší než u nás, proto by měl člověk uzavřít ještě cestovní pojištění. Součástí cestovního pojištění člověka může být i cestovní pojištění psa poskytnuté za zvýhodněné ceny.

Nově uzavřené pojištění psa

Pokud majitel psa doma pojištěného nemá a sám využívá cestovní pojištění, které pojištění psa nezahrnuje (např. pojištění jako součást některých platebních karet), nezbývá než se vrhnout do průzkumu současné nabídky. Pátrat lze pomocí internetu, doporučení známých, případně oslovit finančního poradce.

Autor: Jana Jarešová
Vstoupit do diskuze (0) V diskusi se můžete mimo jiné poradit s našimi specialisty.

Mohlo by vás zajímat